Maar wat is het? Wat doét het? En werkt het ook effectief? Om te begrijpen waarom HA zo doeltreffend is, moeten we kijken naar wat het in ons lichaam doet en hoe het huidveroudering tegen gaat.

Hyaluronzuur is een mucopolysacharide van natuurlijke oorsprong (suiker) aanwezig in het lichaam. Het is belangrijk om te weten dat het, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een molekuul is die al in het menselijk lichaam bestaat. Het bevindt zich in bindweefsels, inclusief in de huid. Het trekt de watermoleculen aan en bindt ze samen. Het is een belangrijk bestanddeel van de extracellulaire matrix die uw huid weerstand biedt tegen tractie en elastischer maakt.

Met de leeftijd herstelt de huid langzamer. Er gaat HA, collageen en elastine verloren in de huid, die droog wordt, dunner wordt en de vorming van rimpels en lijnen kan veroorzaken.

HA fillers bevatten een vervaardigde vorm van hyaluronzuur. Ze worden rechtstreeks in de huid geïnjecteerd om de tekenen van huidveroudering te helpen verminderen. Ze worden gebruikt om verloren volumes te herstellen, en ze kunnen de huidhydratatie langdurig verhogen, tot uw lichaam geleidelijk aan de filler afbreekt en de effecten langzaamaan verdwijnen.