Indien u geïnteresseerd bent in een behandeling met fillers, maak dan eerst een afspraak bij een arts. U bent misschien duidelijk over welk deel van het gezicht u wilt corrigeren of verbeteren, maar soms is het niet deze of die rimpel, maar het algemene gevoel dat we willen dat ons gezicht reflecteert. In elk geval zal uw arts de tijd nemen om uw gezicht te evalueren en een behandelplan op maat te ontwikkelen. Er is geen verplichting om een behandeling te boeken.

Bij het eerste bezoek moet u de arts uitleggen wat u wilt of voelt. Laat u adviseren over de behandeling, hij is tenslotte de expert. Sommige artsen besluiten om voor de behandeling foto's te nemen als onderdeel van de diagnose. Hij kan u ook afbeeldingen van andere patiënten laten zien, zodat u een duidelijker beeld krijgt van de werkelijke resultaten.
  •  

Een afspraak kan 30 minuten tot een uur duren. Sommige fillers bevatten een verdovingsmiddel dat het ongemak, dat u tijdens de behandeling kan voelen, helpt verminderen. Resultaten kunnen kort na de behandeling zichtbaar zijn. Er kan enige roodheid of zwelling zijn rond injectieplaatsen. U kan na de behandeling uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten, afhankelijk van de behandeling die u hebt ondergaan.

Denk eraan om de volgende vragen tijdens uw consultatie te stellen:

Kan u mij meer over uw training en ervaring vertellen? Laat u enkel behandelen door een getrainde en gekwalificeerde arts die u met vertrouwen over zijn ervaring kan vertellen en u stap voor stap de consultatie kan uitleggen.
Kan ik voorbeelden zien van uw werk? Vraag om alleen voor en na foto’s te zien van patiënten die deze arts heeft behandeld. Vraag ook om foto’s van patiënten te mogen zien die hij heeft geholpen om een vergelijkbaar resultaat te bereiken.
Welke merken gebruikt u? Vraag welke merken hij gebruikt en waarom. Laat u enkel behandelen met goedgekeurde fillers die ontwikkeld werden door een erkende fabrikant.
Welke behandeling moet ik krijgen om het gewenste resultaat te bereiken? Kan u mijn behandelplan uitleggen? Uw behandelaar moet zijn reactie koppelen aan de emotionele kenmerken van uw gewenste look (d.w.z. de ‘look’ die u wilt in plaats van zich te concentreren op specifieke 'lijnen'). Een goede arts zal u vertellen of uw gewenste look mogelijk is en zou een behandelplan moeten aanbevelen. Dit zou ook kosten moeten omvatten om ervoor te zorgen dat alles vooraf duidelijk is.